Baromfihúsból készült, formázott, sajttal és sonkával töltött panírozott érme. Gyorsfagyasztott.
panír [BÚZAFINOMLISZT, ivóvíz, étkezési só, fűszer (paprika), élesztő], csontokról mechanikusan lefejtett pulykahús (13%), sajt-sonka töltelék (14%) {hőstabil ömlesztett sajt (8%), [ivóvíz, SAJTOK, sovány TEJPOR, VAJ, módosított keményítő, emulgeálószerek (difoszfátok, polifoszfátok), étkezési só, savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-foszfát)], pulykasonka (5%) [[pulyka combhús (71%), ivóvíz, SZÓJAFEHÉRJE izolátum, nitrites pácsó [étkezési só, tartósítószerek (nátrium-nitrit, nátrium vas (II)-cianid)], emulgeálószerek (difoszfátok, trifoszfátok), sűrítőanyagok (karragén, taramagliszt), dextróz, savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-citrát), állati fehérje, antioxidánsok (nátrium-aszkorbát, citromsav), ízfokozó (kálium-klorid, nátrium-glutamát), aromák, fűszerkivonatok, színezék (kárminok), keményítő, növényi rostok, étkezési savak (tejsav, ecetsav), gyümölcskoncentrátum, füstaroma]]}, ivóvíz, ízesítő keverék {kukoricakeményítő, SZÓJAFEHÉRJE, étkezési só, nitrites pácsó [étkezési só, tartósítószer (nátrium-nitrit)], étkezési só, módosított keményítő, sűrítőanyagok (guargumi, feldolgozott Euchema moszat, taramagliszt, konjak), fűszerek, ízfokozó (nátrium-glutamát), színezék (kárminok), fűszerkivonatok}, baromfibőr, kenyérmorzsa (BÚZAFINOMLISZT, élesztő, étkezési só), gépi úton csontozott pulykahús. A termék olyan üzemben készült, ahol TOJÁST, GLUTÉNT, SZÓJÁT, TEJET, ZELLERT, MUSTÁRT és SZEZÁMMAGOT használnak fel.
Elkészítési javaslat:
Serpenyőben vagy olajsütőben:
A terméket fagyasztott állapotban (felengedtetés nélkül) bő forró olajban vagy zsiradékban kb. 170 °C -on 5 perc alatt átmelegítjük.
Átlagos tápérték | 100 g –ban | |
Energia | 1509 | kJ |
360 | kcal | |
Zsír | 18,2 | g |
amelyből | ||
telített zsírsavak | 4,1 | g |
Szénhidrát | 35,6 | g |
amelyből | ||
cukrok | 1,7 | g |
Fehérje | 12,5 | g |
Só | 1,57 | g |